Info
Lejátszó
Szerkesztő
Integráció
Referenciák
Lejátszó

Az MTA SZTAKI SSS® technológiával készített csomagok megjelenítéséhez készült többek között webes és mobil Lejátszó alkalmazás. Ezek egyedi igények szerint arculatilag testre is szabhatóak a felhasználó által rendelkezésre bocsátott arculati elemek alapján.

Az MTA SZTAKI SSS Webes Lejátszóban található egy tartalomjegyzék formában megjelenő téma/dialista, amelynek segítségével az előadás bármely eleme kiválasztható. Egy téma kiválasztásakor a Lejátszó az adott pozícióra ugrik, és onnan folytatódik az előadás lejátszása a hozzárendelt dia megjelenítésével.

Szerkesztő

Az MTA SZTAKI SSS® technológiával készített csomagok előkészítéséhez, szerkesztéséhez egy Szerkesztő alkalmazás szükséges, amely a szerkesztést végző felhasználó számítógépére egyszerűen telepíthető a telepítő program futtatásával.

A Szerkesztő használata során az egyes előadások külön ún. projektekben szerkeszthetők a megfelelő videó és a diák kiválasztása után. A létrehozott projektekben a videó ismételt lejátszása közben a videó egy tetszőleges időpontjához lehet egy diát hozzárendelni, valamint egy címkét megadni. Az így létrehozott dia-idő-címke később módosítható, szerkeszthető majd az elkészült csomag publikálható.

Integráció

Az SSS Technológia nagy előnye oktatási célú alkalmazásokban, hogy eLearning keretrendszerekkel (Content and Learning Management Systems, CMS/LMS) jól integrálható. A szinkronizált videóból SCORM csomag exportálható, és így betölthető az eLearning keretrendszerek nagy részébe.

Legújabb fejlesztéseinkben kihasználjuk a SCORM 1.2 szabvány azon lehetőségeit, hogy kétirányú kommunikáció alakítható ki a keretrendszer és a tananyag csomag közt. Így újabb funkciók váltak lehetővé szinkronizált videók a keretrendszerben való lejátszása közben.

Referenciák

Referenciák...

Az MTA SZTAKI eLearning Osztály által kidolgozott SSS® többplatformú technológia segítségével előadásokat és konferencia anyagokat archiválhatunk a hozzájuk tartozó illusztrációkkal (pl. előadás diákkal, animációkkal, videókkal) együtt. Az archivált előadást a felhasználók később bármikor megtekinthetik akár több platformon is (web és mobil), miközben az előadáshoz tartozó multimédia anyagok az előadás menetéhez igazítottan ütemezve jelennek meg.

Az MTA SZTAKI SSS rendszere alkalmas eLearning szabványnak megfelelő multimédiacsomagok létrehozására és lejátszására. A legújabb fejlesztéseink eredményeként az SSS lejátszót a SCORM szabvány felhasználásával alkalmassá tettük nyílt forráskódú eLearning keretrendszerekkel (pl.: ILIAS, MOODLE) való kétirányú kommunikációra. Emiatt a rendszer különösen előnyös lehet olyan oktatási intézmények számára, akik a meglevő elektronikus oktatási keretrendszerükbe szeretnék beilleszteni a tantermi előadások rögzített videóit.
Minden jog fenntartva © 2005-2017 MTA SZTAKI