Info
Lejátszó
Szerkesztő
Integráció
Referenciák
Lejátszó

A SZTAKI SSS® technológiával készített csomagok megjelenítéséhez készült többek között webes és mobil Lejátszó alkalmazás. Ezek egyedi igények szerint arculatilag testre is szabhatóak a felhasználó által rendelkezésre bocsátott arculati elemek alapján.

A SZTAKI SSS Webes Lejátszóban található egy tartalomjegyzék formában megjelenő téma/dialista, amelynek segítségével az előadás bármely eleme kiválasztható. Egy téma kiválasztásakor a Lejátszó az adott pozícióra ugrik, és onnan folytatódik az előadás lejátszása a hozzárendelt dia megjelenítésével.

Szerkesztő

A SZTAKI SSS® technológiával készített csomagok előkészítéséhez, szerkesztéséhez egy Szerkesztő alkalmazás szükséges, amely a szerkesztést végző felhasználó számítógépére egyszerűen telepíthető a telepítő program futtatásával.

A Szerkesztő használata során az egyes előadások külön ún. projektekben szerkeszthetők a megfelelő videó és a diák kiválasztása után. A létrehozott projektekben a videó ismételt lejátszása közben a videó egy tetszőleges időpontjához lehet egy diát hozzárendelni, valamint egy címkét megadni. Az így létrehozott dia-idő-címke később módosítható, szerkeszthető majd az elkészült csomag publikálható.

Integráció

Az SSS Technológia nagy előnye oktatási célú alkalmazásokban, hogy eLearning keretrendszerekkel (Content and Learning Management Systems, CMS/LMS) jól integrálható. A szinkronizált videóból SCORM csomag exportálható, és így betölthető az eLearning keretrendszerek nagy részébe.

Legújabb fejlesztéseinkben kihasználjuk a SCORM 1.2 szabvány azon lehetőségeit, hogy kétirányú kommunikáció alakítható ki a keretrendszer és a tananyag csomag közt. Így újabb funkciók váltak lehetővé szinkronizált videók a keretrendszerben való lejátszása közben.

Referenciák

Referenciák...

A SZTAKI eLearning Osztály által kidolgozott SSS® többplatformú technológia segítségével előadásokat és konferencia anyagokat archiválhatunk a hozzájuk tartozó illusztrációkkal (pl. előadás diákkal, animációkkal, videókkal) együtt. Az archivált előadást a felhasználók később bármikor megtekinthetik akár több platformon is (web és mobil), miközben az előadáshoz tartozó multimédia anyagok az előadás menetéhez igazítottan ütemezve jelennek meg.

A SZTAKI SSS rendszere alkalmas eLearning szabványnak megfelelő multimédiacsomagok létrehozására és lejátszására. A legújabb fejlesztéseink eredményeként az SSS lejátszót a SCORM szabvány felhasználásával alkalmassá tettük nyílt forráskódú eLearning keretrendszerekkel (pl.: ILIAS, MOODLE) való kétirányú kommunikációra. Emiatt a rendszer különösen előnyös lehet olyan oktatási intézmények számára, akik a meglevő elektronikus oktatási keretrendszerükbe szeretnék beilleszteni a tantermi előadások rögzített videóit.
Minden jog fenntartva © 2005-2020 SZTAKI