Info
Web
Okostelefon
VR szemüveg
Web

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya által fejlesztett webes alkalmazásoknak köszönhetően, online módon, a néző megtekintheti az óriás toronyugrás rendezvény helyszínét.

A gömbpanorámás képek segítségével 360 fokban, azaz minden irányban szabadon körbe tud nézni. A képek nagy felbontása miatt az alkalmazás nagyítás funkciójával a közeli részletek is megtekinthetők.

Okostelefon

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya által fejlesztett okostelefonos alkalmazásoknak köszönhetően, offline módon, a néző megtekintheti az óriás toronyugrás rendezvény helyszínét.

A gömbpanorámás képek segítségével 360 fokban, azaz minden irányban szabadon körbe tud nézni. A képek nagy felbontása miatt az alkalmazás nagyítás funkciójával a közeli részletek is megtekinthetők.

VR szemüveg

A VR-szemüveges megoldásnak köszönhetően, offline módon, a néző virtuálisan kerül az óriás toronyugrás rendezvény helyszínére.

A gömbpanorámás képek segítségével 360 fokban, azaz minden irányban szabadon körbe tud nézni, így ugyanabban a felejthetetlen látványban lehet része, mint a verseny résztvevőinek.

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya az elmúlt évtizedben komoly innovatív informatikai termék- és tartalomfejlesztő tevékenységet folytatott, így oktatási, mobil, multimédia és kutatásfejlesztési téren szerzett tapasztalatot. A létrehozott többplatformú szolgáltatások megjelenítői: számítógépes webböngésző alkalmazás, okostelefonos vagy táblagépes speciális alkalmazás, VR szemüveg. Az osztály fejlesztői a VR szemüveges szolgáltatást a miskolci turisztikai szervezet (MIDMAR) turisztikai kísérleti programjában hesználták először.

A többplatformú szolgáltatáshoz szükséges tartalmat Szántó Dávid (a 17. FINA Világbajnokság sportigazgatója) és Doromby Zoltán (az óriástoronyugró versenyek menedzsere) támogatásával az eLearning Osztály munkatársai készítették el a világbajnokság után. Mivel az óriás toronyugrás helyszíne a világbajnokság idejére ideiglenesen épült, ezért fontosnak tartottuk, hogy digitális formában elérhető maradjon az érdeklődők számára a rendezvény befejezése után. A 360 fokos nagyfelbontású panorámaképek segítségével a támogatott platformokon virtuálisan bejárható az óriás toronyugrás helyszíne.

Minden jog fenntartva © 2005-2017 MTA SZTAKI