Info
Interaktív virtuális séta
Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény
Interaktív virtuális fotókiállítás

A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény virtuális bejárása közben az információs gombokra vagy a képekre kattintva bővebb információhoz lehet jutni a kiállított fotókról.

Időszaki kiállítás a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben

Közel kétévnyi fáradhatatlan fotós munka eredményét láthatják a tárlatra látogatók a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény kiállítótermeiben. Az épületfotózás talán egyik legfontosabb pillérei az esztétikai érzék, a technikai tudás, dokumentáló szemlélet becsületessége.

Az MTA SZTAKI eLearning Osztályának több fejlesztéséből állt össze egy olyan új szolgáltatás, amelynek segítségével interaktív virtuális kiállítás készíthető. Az új szolgáltatás bemutatásához a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény fotókiállítása biztosította a tartalmat.

A virtuális kiállítás saját készítésű 360 fokos panorámaképekből áll. Egy-egy panorámakép a kiállítás egy-egy termét mutatja be. A saját fejlesztésű lejátszó felhasználásával a termek egymás után járhatók be. A virtuális séta során a kiállított fotók mellé elhelyezett aktív pontokra kattintva szöveges információk illetve multimédia tartalmak jeleníthetők meg.

A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény időszaki kiállítása 2019. február közepén bezárt. A virtuális interaktív verzió a kiállítás ideje alatt készült azzal a céllal, hogy a kiállítás később is bármikor "bejárható" legyen.

A fejlesztők az elkészült szolgáltatással további virtuális kiállítások, séták létrehozásában kíván közreműködni az oktatás, kulturális örökség, ipar, turisztika és egyéb felhasználási területeken.
Minden jog fenntartva © 2005-2017 MTA SZTAKI
Ez az oldal rendeltetésszerű működéséhez sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal használatával elfogadja ezek tárolását.